Welke klantervaring zou jij delen?

Om te beginnen wil ik zeggen dat ik ervan houd om te praten over klantervaring en klantgerichte waarden. Het is niet alleen mijn werk geworden, het is een echte passie en ik zie het als mijn professionele doel in het leven. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om meer te leren en te delen over de impact van klantervaring en klantgerichte waarden.

In de afgelopen 10 jaar heb ik meer dan 850 workshops en klantensessies gefaciliteerd. Ik ben ervan overtuigd dat de vragen die we stellen vaak meer zeggen over onze kennis en ervaring dan de verhalen die we vertellen. Begin december 2023 kwam ik een “ijsbreker” kit tegen vol met interessante vragen die waren gegraveerd in kleine blokjes hout. Tijdens een NECXT-workshop, legde ik de blokjes op tafel en vroegen we de aanwezigen om een blokje te pakken en de vraag te beantwoorden. Het is een geweldige manier om elkaar beter te leren kennen door wat meer inzicht te geven in hoe we dingen interpreteren. Ik moet toegeven dat we er ook hartelijk om hebben gelachen!

Een van de vragen was “Als je een van je herinneringen met iemand zou kunnen delen, en zij zouden het net zo kunnen ervaren als jij, welke herinnering zou je dan delen?”.

 

Deze vraag was in dit geval is niet specifiek bedoeld voor klantervaringen, maar stel dat er stond: “Als je één van je herinneringen aan een klantervaring met iemand zou kunnen delen, en ze zouden het net zo kunnen ervaren als jij, welke herinnering zou je dan delen?

Zou het een positieve ervaring zijn waardoor je je meer gewaardeerd voelde dan ooit tevoren? En met wie zou je het delen en waarom? Of zou het een slechte ervaring zijn waardoor je je gefrustreerd voelde? Met wie zou je die willen delen en waarom? Terwijl je dit leest, lees je het op mijn toon en in de context van klantervaring, maar zou het een verschil maken als de vraag in het openbaar of privé werd gesteld? Zou het een verschil maken als de vraag gesteld werd door een man of vrouw, je partner of een vriend?

Wat we ervaren is onze waarheid, het bepaalt onze perceptie en ons gedrag. Als we echt producten van onze omgeving zijn, dan is het de som van onze ervaringen die de wereld waarin we leven bepaalt. Dan denk ik dat het verbeteren van de wereld echt begint in je eigen achtertuin. Dit gaat natuurlijk veel verder dan klantervaringen, maar we moeten ergens beginnen!

Stel je voor dat je een positieve ervaring hebt gehad en dat je die met iedereen kunt delen, en dat de mensen om je heen zich gewaardeerd voelen en gelukkig zijn. Stel je voor dat we een manier vinden om die herinnering duurzaam te maken, zodat we niet uit het oog verliezen hoe het voelt. Ben je bereid om dit met ons te delen?

We gaan graag het gesprek met je aan over hoe we je kunnen helpen bij het creëren van een klantervaring die een herinnering waard is!

Scroll naar boven