Laten we een echt gesprek hebben!

Offline Reflecties: Een Vakantieperspectief

Tijdens de vakantie was ik het grootste deel van de tijd offline. Ik nam een pauze, dacht na over wat er was geweest en maakte aantekeningen in mijn hoofd van dingen die mij zijn bij gebleven. Het grootste deel van mijn netwerk was tijdens de eerste week van het jaar grotendeels offline, maar toch had ik een paar telefoontjes en lunchbijeenkomsten met mensen die ik al een tijdje niet had gezien. Tijdens een van de lunchbijeenkomsten kwamen de gedachten die ik eerder had ook op tafel. Ik nam mijn gedachten en conclusies voor waarheid aan, om de eenvoudige reden dat ik het nog met niemand anders had gecheckt. Misschien is wat ik denk gezien te hebben een symptoom van iets anders. Ik heb lang geleden geleerd niet aan te nemen dat alles is wat het lijkt…

Herontmoeting: Lunch en Inzichten

Terug naar de lunchbijeenkomst. We praatten wat bij op persoonlijk vlak, we kennen elkaar al meer dan 20 jaar. Na een tijdje begonnen we over werk te praten en opnieuw kwamen dezelfde gedachten bij mij op. Ik zei iets in de trant van “Ik denk dat ik een verschuiving zie in het business-to-business gedrag, zowel intern als extern. Mensen raken meer en meer gefrustreerd door het gebrek aan echte gesprekken en relaties. Er is zoveel focus op procesefficiëntie en alles wat digitaal is, dat mensen moe worden van voortdurende verandering en het niet kunnen communiceren op een persoonlijk niveau.” Hij was het hier nadrukkelijk mee eens en zei dat hij hetzelfde had gemerkt en noemde een paar voorbeelden. Eén voorbeeld was de frustratie over zelfbediening die mensen wordt opgedrongen terwijl de prijzen blijven stijgen. Een ander voorbeeld was hoe moeilijk verschillende bedrijven en organisaties het maken om een gesprek te voeren met een echt persoon. Als je vraag of behoefte net iets anders is dan waar de chat bot op is ingericht, kun je er bijna zeker van zijn dat je geen stap verder komt.

B2B Trends: Naar Echtheid Streven

Het gesprek zette me aan het denken: als we dit allemaal ervaren, waarom zien we dan niet dat bedrijven er iets aan doen? Natuurlijk, we hebben allemaal de beloften gelezen en gehoord over hoe de digitale ervaring persoonlijker wordt, maar ik denk dat veel daarvan loze beloften zijn. Veel, zo niet de meeste bedrijven werken eraan om steeds digitaler te worden. We horen voortdurend over wat AI al doet en wat het ons gaat brengen, maar ik denk dat we een beetje gas terug moeten nemen. We moeten echte gesprekken voeren om te bepalen wat we denken te bereiken met AI vanuit een relatieperspectief om onze werknemers en klanten niet van ons te laten vervreemden.

NECXT: Digitale Balans in Bedrijfsleven

“Expertise praat graag met expertise, het is menselijk, maar slecht voor het bedrijfsleven”… Ik zeg dit al 10 jaar. Ik denk niet dat het ooit meer waar is geweest dan vandaag, nu digitale transformatie voortdurend een topprioriteit is in de meeste strategische plannen. Bij NECXT begrijpen we de complexiteit hiervan en willen we graag praten over jouw uitdagingen op het gebied van digitale ervaring. Uiteindelijk heeft digitalisering een onmiskenbare invloed op onze relaties; de manier waarop we samenwerken, de manier waarop we met onze klanten omgaan en de manier waarop we ons leven leiden.

Wil je weten hoe we jouw bedrijf kunnen helpen zich te ontwikkelen en toch oprecht te blijven? Laten we een echt gesprek hebben!

Scroll naar boven