CX Masterclass

Klantgerichtheid als strategie

Tevreden klanten zijn de drijfveer achter iedere succesvolle organisatie. Maar hoe realiseer je een optimale customer experience? De customer experience draait om de perceptie die een klant heeft van jou als organisatie. Daarom is het zaak hier continue aandacht aan te geven. Sterker nog: klantgerichtheid staat centraal in de meest succesvolle organisaties.

Jouw teams een boost geven middels customer experience management? Onze CX masterclass voorziet hierin en helpt medewerkers bij het optimaliseren van de beleving van klanten.

Het belang van klantgerichtheid

Krijgt klantgerichtheid in jouw organisatie de aandacht die het verdient? Wanneer keuzes met name gemaakt worden op basis van financiële resultaten of doelen, kan de customer experience ondergesneeuwd raken. Klanten zijn echter de reden dat jouw organisatie bestaat. Hun beleving van jouw product of dienst hoort dan ook centraal te staan. Onze CX masterclass helpt je bij het vinden of aanscherpen van deze focus op klantgerichtheid.

De customer experience wordt gevormd door de gehele customer journey: wat een klant meemaakt vanaf het moment dat ze over een aankoop na begint te denken tot aan de daadwerkelijk aanschaf en het gebruik van het product of de dienst. Alles wat er in deze tijdspanne gebeurt, alle contactmomenten met het bedrijf gedurende de customer journey, vormt de customer experience. Customer experience management is dan ook van groot belang om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Aan de slag met customer experience management

Wanneer je de customer experience wilt verbeteren en klantgerichtheid centraal zet, is het allereerst zaak om de customer journeys in kaart te brengen. Op welke punten komen (potentiële) klanten in contact met jouw organisatie? Als deze trajecten nog niet geformaliseerd zijn, loont het om daarmee te starten. Vervolgens is het zaak om deze journeys te optimaliseren, zodat de customer experience verbetert.

Een ander belangrijk aspect van customer experience management is feedback. Op welke punten bevraag je klanten over hun ervaring? Belangrijker: hoe wordt die feedback vervolgens verwerkt? Een CX masterclass kan je helpen bij het opstellen van feedbackroutes die jou bijstaan in het verbeteren van de customer experience. Dit betekent dat feedback niet alleen inzichtelijk is voor het hogere management, maar juist terecht komt bij individuele medewerkers. Zij kunnen dit vervolgens implementeren zodat de customer experience stijgt in kwaliteit en de klantgerichtheid binnen de gehele organisatie toeneemt.

Hoe ziet een CX masterclass van Necxt eruit?

Een in-house customer experience masterclass helpt je bij het verbeteren van jouw customer experience. Middels een active learning approach helpen we jouw medewerkers bij het vergaren van nieuwe inzichten en bieden we praktische handvaten om de customer experience te verbeteren.

Bovendien ontwerpen we de CX masterclass samen met jou, zodat de inhoud perfect aansluit bij de behoeften van jouw organisatie. Het belang van klantgerichtheid verhelderen en hier binnen één dag een boost aan geven? Of juist de customer journeys in kaart brengen om inzichtelijk te maken op welke punten de customer experience verbeterd kan worden? We richten de CX masterclass zo in dat jouw organisatie er het maximale uit haalt!

Een strategie op basis van klantgerichtheid met een CX masterclass

Net als andere organisaties de vruchten plukken van het verbeteren van jouw klantgerichtheid strategie? Gun je teams een masterclass customer experience met praktijkvoorbeelden, waarin ze concrete handvaten krijgen om de beleving van klanten centraal te stellen en te blijven verbeteren.

 

Bespreken hoe een CX masterclass er het beste uitziet voor jouw organisatie?

Scroll naar boven