We helpen je de volgende stap in klantbeleving te maken

Er staat niet voor niets een 'CX' in onze naam. De missie van NECXT is om organisaties te helpen de volgende stap te maken in het innoveren van hun Customer Experience.

Vanuit onze overtuiging dat bedrijven die aantrekkelijker zijn voor hun klanten, intrinsiek beter presteren in termen van winstgevendheid, aantrekkelijkheid als werkgever en maatschappelijke waarde.

Wij bieden daarom een breed scala aan events en interventies om een organisatie te inspireren en te helpen veranderen. Gericht op het vernieuwen van de klantbeleving, en op de daarmee verbonden thema’s innovatie, medewerker-engagement en leiderschap.

We kijken samen met jou naar de behoeften en uitdagingen van je organisatie, en ontwerpen de aanpak die het beste daarbij past.

Hieronder vind je een overzicht van onze meest gevraagde diensten.

Get Inspired

Wij geloven sterk in de kracht van inspiratie als basis voor vernieuwing en groei van mensen en organisaties. Daarom starten veel van onze trajecten met inspiratie, met sprekers en bedrijven uit ons wereldwijde netwerk – als thema voor onze inspiratiereizen, of als onderdeel van team kick-offs of team engagement programma’s.
Daarnaast organiseren we inspirerende masterclasses op thema’s als Customer Experience (CX) en klantgerichte Innovatie – voor leiders en medewerkers die een stap dieper willen.

CX Inspiratie Tours en Events

Laat je inspireren en ontdek nieuwe inzichten

Inspiratie vind je op plekken die je normaal gesproken niet te zien krijgt. Daarom organiseren we inspiratiereizen en interactieve virtuele inspiratie-events, met boeiende sprekers uit ons wereldwijde netwerk, en met de meest klantgerichte en innovatieve organisaties van over de hele wereld.
Daarbij adresseren we naar behoefte thema’s als: CX management, CX cultuur, customer insights, digital customer engagement, innovatie, agile, medewerker-betrokkenheid, community engagement, diversiteit en inclusiviteit, en CX leiderschap.

Team kick-offs en team engagement events

Inspireer teams en creëer beweging

Nieuwe teams die bij elkaar komen, of bestaande teams met een nieuwe missie – de kracht van inspiratie brengt mensen bij elkaar, creëert focus en bevlogenheid en maakt de organisatie succesvoller.

Wij organiseren en faciliteren team events, met als doel om teams en mensen te inspireren, te laten ontdekken waar ze samen voor staan, en samen aan de slag te laten gaan. Een combinatie van inspiratie-sessies, team workshops, creatieve intermezzo’s en fun – de feedback die we krijgen van onze klanten is zonder uitzondering zeer positief.

We ontwikkelen onze events altijd in co-creatie met jou. We werken zowel fysiek als online, en hebben ruime ervaring met zowel lokale teams als met management teams verspreid over de hele wereld, en met groepen tussen 5 en 200 personen.

Masterclasses

Klantgerichtheid als strategie

Voor mensen die een stap dieper willen graven, hun kennis willen bijspijkeren of aan de slag willen met meer cases, organiseren we thematische masterclasses. Praktisch, to-the-point, en direct toe te passen in je eigen praktijk.

CX Masterclass

Krijgt klantgerichtheid in jouw organisatie de aandacht die het verdient? Klanten zijn de reden dat jouw organisatie bestaat. Hun beleving van jouw product of dienst hoort dan ook centraal te staan. Onze CX masterclass helpt je bij het vinden of aanscherpen van deze focus op klantgerichtheid.

Masterclass Innovation

Organisaties waarin creativiteit gestimuleerd wordt en waarin ruimte wordt geboden om fouten te maken, behalen meer innovatieve resultaten. In zo’n bedrijfscultuur wordt er veelvuldig geëxperimenteerd zodat er geleerd kan worden van fouten. Veel medewerkers vinden dit een fijne omgeving om in te werken. Ze worden gestimuleerd om met nieuwe ideeën te komen en deze uit te proberen.

Get it done

Het formuleren van een plan. Het ontwerpen van nieuwe customer journeys en van je klantgerichte operating model. En het gericht bouwen aan de realisatie ervan. Dat kun je als organisatie prima zelf. Sterker nog – met je eigen mensen bouwen aan meer klantgerichtheid, leidt tot betere en langduriger resultaten, dan wanneer je alles uitbesteedt. Maar hoe bepaal je de richting? Hoe vermijd je de valkuilen op je pad? En hoe krijg je je organisatie mee? Dan is het prettig om samen te werken met een door de wol geverfde navigator die je helpt de koers uit te zetten en op koers te blijven.

Dat kan bij voorbeeld in de vorm van boardroom advies, van workshop-facilitatie, van project-coaching of projectmanagement, of van executive coaching.

Hieronder een aantal voorbeelden van ons werk:

Purpose

Gezamenlijke doelen en waarden bepalen je cultuur

“Start with WHY” schreef Simon Sinek – en in onze ervaring wordt deze vraag vaak overgeslagen. Wij helpen onze klanten een gezamenlijk antwoord deze vraag te formuleren, middels gerichte workshops of (team) coaching sessies.

CX Strategy

Succes is evenredig aan de helderheid van je strategie

Elke interactie met klanten laat een indruk van de organisatie achter. Iedere individuele interactie is dan ook een mogelijkheid om engagement te creëren. Tijdens ieder contactmoment kun je namelijk laten zien waar je als organisatie voor staat en hoe je een potentiële klant kunt helpen, omdat je begrijpt wat die klant op dat moment bezig houdt. Kortom: elke interactie telt.

CX Transformatie

Energie in de juiste richting

Wij hebben veel hands-on ervaring met het verbeteren van de Customer Experience in organisaties. Vanuit het principe dat wij het werk niet over nemen, maar de organisatie willen faciliteren vanuit eigen kracht de gewenste verandering te realiseren, helpen we je:
- de visie voor de toekomst te articuleren,
- de organisatie van de verandering vorm te geven en te besturen,
- nieuwe dienstverlening en nieuwe customer journeys te ontwerpen en uit te rollen,
- medewerkers en management te betrekken bij de verandering, en
- de vinger aan de pols te houden van de voortgang.
Dit kan in de vorm van specifieke kortdurende interventies, of in de begeleiding van een volledig verbetertraject.

Customer Journey Design

Doelgericht de customer journey in kaart brengen

De optimalisatie van de klantervaring vereist aandacht voor de verschillende customer journey fases en touchpoints, zowel offline als online. In onze masterclass customer journey design start je met de customer journey in kaart brengen. Aan de hand van deze gegevens maken we vervolgens samen inzichtelijk waar de grootste verbeterpunten liggen.

Innovatie met Design Thinking

Innoveer samen met je klant

Design thinking is het belangrijkste instrument bij het versnellen van klantgerichte innovatie. Door middel van gerichte workshops trainen we medewerkers en management in het begrijpen en kunnen gebruiken van design thinking, of coachen we de organisatie bij het toepassen en uitrollen van design thinking in de praktijk.

Stakeholder Engagement Management

Je klanten en de communities waarvoor je werkt bepalen je succes

Bij het succesvol realiseren van verandering en innovatie zijn veel interne en externe stakeholders betrokken. Extern kijken we daarbij naar klanten, communities of complete ecosystemen, waarbij we stakeholder insights in kaart brengen, en helpen het stakeholder management vorm te geven op strategisch en tactisch niveau. We hebben daarnaast veel ervaring in het begeleiden van interne verandertrajecten.

Scroll naar boven