CX Inspiratie Tours

Een masterclass innovatie, een unieke inkijk bij ’s werelds meest gerenommeerde bedrijven.

Deze Inspiratie Tour voor Innovatie is een van onze meest gewaardeerde producten. Het brede netwerk van NECXT biedt ons de unieke mogelijkheid om jou mee te laten kijken bij de meest innovatieve organisaties ter wereld. In de afgelopen jaren hebben we inspiratietours gemaakt naar alle uithoeken van de wereld en bezochten we onder andere Google, Microsoft, Walt Disney en de Port of Rotterdam. Of het nu gaat om een live bezoek, een in-company evenement of een topklasse virtuele tour; wij helpen je aan een turn-key beleving afgestemd op jouw wensen.

NECXT is als enige organisatie in Nederland gespecialiseerd in deze benchmark tours.

Laat je inspireren en ontdek nieuwe inzichten

Inspiratie zorgt voor nieuwe ideeën en verandering. Geïnspireerde leiders en medewerkers worden zelf change makers. Ze bouwen voort op ideeën die in andere organisaties zijn gevonden, om nieuwe diensten en nieuwe manieren van werken te creëren, om klanten en werknemers beter te betrekken.

Tijdens deze masterclass innovatie krijg je de mogelijkheid om te leren van uiteenlopende specialisten binnen de wereld van Customer Experience. Wij verzorgen een uitgebreid programma, waarin ontspanning en inhoud in balans zijn.  Tijdens het bedrijfsbezoek bespreken we de belangrijkste cases met mensen die er uit eerste hand over kunnen vertellen. Denk hierbij aan een Innovatie strateeg of een CX director. Zij delen hun successen en leermomenten. Kortom een workshop innovatie die alle kanten belicht en die lang niet voor iedereen toegankelijk is.

Tijdens de Masterclass Innovatie trek je intensief op met de andere deelnemers. Zo krijg je niet alleen unieke inzichten tijdens de bedrijfsbezoeken, maar bouw je ook een zeer waardevol netwerk op met collega’s uit veel verschillende branches.

CX Inspiration Tour Orlando

5 werkdagen

Samen met onze Amerikaanse partner bieden we je toegang tot de geheimen van excellente service en klantbeleving. Je stelt een strategisch implementatieplan op, waarmee je een vliegende start maakt op weg naar Customer Excellence in je eigen organisatie.

Lees hier alles over deze tour.

We luisteren graag waar u naartoe wilt gaan en co-creëren uw reis naar uw volgende bestemming. Bent u klaar om aan boord te gaan?

Scroll naar boven