Team Engagement Workshop

Laat je medewerkersbetrokkenheid groeien

Het realiseren van een optimale klantervaring begint bij betrokken medewerkers. Een succesvolle organisatie let dan ook niet alleen op klanttevredenheid, maar ook op de medewerkersbetrokkenheid en medewerkerstevredenheid. Als de organisatie voor haar medewerkers zorgt, zorgen zij vervolgens voor de klanten.

Je kunt van alles uit de kast halen op een teamdag: de mooiste locatie, eindeloze presentaties, de beste catering en een uitgebreide borrel. Maar als medewerkers slechts aanwezig en niet betrokken zijn, dan zijn de effecten maar beperkt.

Een Team Engagement Workshop helpt bij het realiseren van een teamdag die bijdraagt aan een hogere medewerkersbetrokkenheid en teams motiveert het beste uit zichzelf te halen.

Een workshop om het engagement van jouw teams te verhogen

Begin vandaag met bouwen aan medewerkersbetrokkenheid. Het maakt medewerkers bevlogener, teams productiever en daarmee de organisatie succesvoller. Wil je betrokken medewerkers, dan zul je hen structureel het gevoel moeten geven dat ze gezien worden en belangrijk zijn. Hoewel je dit niet realiseert met een eenmalige activiteit, kan een teamdag de medewerkersbetrokkenheid een essentiële boost geven die een blijvende impact heeft op employee engagement.

Wij helpen je graag om een teamdag te organiseren die team engagement binnen jouw organisatie een boost geeft en waar medewerkers nog  lang over na zullen praten. Onze Team Engagement Workshops smaken dan ook naar meer. Denk aan dynamische dagen met serieuze en leuke momenten, die interessant zijn voor elke deelnemer en op maat zijn gemaakt voor elke groepsgrootte. Van drie uur tot drie dagen - we bedenken het samen, met jouw doelen in gedachten.

Het belang van medewerkers-betrokkenheid

Medewerkersbetrokkenheid – ook wel employee engagement – is het best uit te leggen als de (emotionele) band die medewerkers hebben met hun werk, de organisatie en diens missie. Betrokken medewerkers zijn gemotiveerd en gepassioneerd om zich in te zetten voor de organisatie.

Medewerkersbetrokkenheid gaat vaak samen met veel vertrouwen binnen de organisatie. Dat maakt dat medewerkers zich veilig en gezien voelen. Bovendien ervaren ze hierdoor dat ze betekenisvol werk doen.

Team engagement

Heerst er in jouw organisatie een hoge mate van  medewerkersbetrokkenheid? Dan zijn teams als geheel ook betrokken bij elkaar en bij de organisatie. Een hoog team engagement zorgt ervoor dat mensen graag bij jouw organisatie komen én blijven werken. Daar bovenop komt dat deze teams productiever zijn en beter in hun werk slagen. Zo draagt medewerkersbetrokkenheid ook bij aan snellere organisatiegroei.

Daarentegen zorgt een lage medewerkersbetrokkenheid voor meer verzuim en fouten in werk dat gedaan wordt. Dat leidt vervolgens tot lagere winstgevendheid en banengroei. Een Team Engagement workshop kan dan ook van grote waarde zijn voor jouw organisatie.

Kenmerken van organisaties met hoog team engagement zijn onder andere gelijkwaardigheid en een goede werk-privébalans. Wanneer managers zorgen dat iedere medewerkers zich gezien voelt, hebben medewerkers het gevoel dezelfde kansen te krijgen en heerst er gelijkwaardigheid. Dat leidt tot teams waar medewerkers elkaar stimuleren en beter maken in hun werk. Zo kunnen teams succesvol samenwerken en meer bereiken dan de som van individuele medewerkers.

Daarnaast is aandacht voor een gezonde werk-privébalans van medewerkers actueler dan ooit. Dat maakt het een belangrijke factor op de arbeidsmarkt. In teams met hoog engagement bestaat een gezonde balans en flexibiliteit tegenover het privéleven van medewerkers. Steeds meer medewerkers letten op de mate waarin werk betekenisvol is, in plaats van het salaris of de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geef team engagement in jouw organisatie een boost met de NECXT aanpak

Team Engagement Workshops zijn gedeelde positieve ervaringen, die ervoor zorgen dat medewerkers nieuwe energie krijgen. Meer dan 98% van onze deelnemers is enthousiast over onze evenementen en de resultaten. We vertellen je graag meer over de NECXT-aanpak.

Scroll naar boven