CX Operationalisation

De klantbeleving verhogen met een innovatieve visie

Hoe ziet jouw organisatie de toekomst voor zich? Een honger naar verbetering gepaard met een duidelijke visie zijn ingrediënten van een strategie waarmee succesvolle organisaties zich onderscheiden. Het is essentieel om daarbij de klantbeleving centraal te stellen: hoe kun je veranderingen op zo’n manier doorvoeren dat ze bijdragen aan een betere klantbeleving?

Ontdek hoe jouw organisatie de klantbeleving verhogen kan met onze CX Operationalisation masterclass!

De waarde van een goede klantbeleving

Met een duidelijke visie op de toekomst garandeer je ook in tijden van verandering een goede klantbeleving. Een positieve klantbeleving is één van de meest waardevolle ‘bezittingen’ van een organisatie. Mensen zijn geneigd om een negatieve ervaring met een bedrijf aan zo’n 16 mensen te vertellen, terwijl ze een positieve ervaring met maar 9 anderen delen.

De kracht van klantbeleving blijkt ook uit de effecten die de klantbeleving verhogen heeft voor organisaties: het vergroot het bedrag dat klanten besteden en hoe loyaal ze vervolgens aan het bedrijf zijn. Tenslotte verlaagt het de kosten die er per klant gemaakt worden.

Hoe kun je de klantbeleving optimaliseren zodat jouw organisatie ook in de toekomst haar doelen weet te behalen? Ons team van professionals helpt je graag om dit in kaart te brengen en samen aan de slag te gaan met de klantbeleving!

De klantbeleving verhogen aan de hand van data

Data speelt een belangrijke rol wanneer we kijken naar de mogelijkheden om de klantbeleving te optimaliseren. Data kan namelijk ingezet worden om te voorspellen wat klanten gaan doen, wat hun beleving is en hoeveel waarde ze hebben voor de organisatie. Bij het uitstippelen van de toekomst is deze data erg nuttig.

Datagedreven inzichten helpen dan ook de klantbeleving optimaliseren. Zo kan data over de gehele klantreis en haar belangrijkste interactiemomenten inzicht geven in de tevredenheid en loyaliteit van klanten. Op basis hiervan kan de klantbeleving verbonden worden aan key indicatoren van de organisatie om te bepalen welke aanpassingen het beste doorgevoerd kunnen worden.

Onze experts helpen je graag om deze datagedreven focus op de klantbeleving te realiseren in jouw organisatie zodat je deze verder weet te verbeteren. De CX Operationalisation masterclass geeft je hierbij een kickstart.

Het belang van een duidelijke visie

Waar wil jouw organisatie over 10 jaar staan? En wat is ervoor nodig om dat te bereiken? Dat kunnen grote vragen zijn die regelmatig vooruit worden geschoven. Toch is het essentieel om hier tijd aan te besteden. Zo kun je namelijk een concreet plan maken om deze doelen te behalen. Onze CX Transformation masterclass helpt je om de juiste focus te vinden. We denken mee, reiken praktische handvaten aan en helpen je om het overzicht te houden.

Zo kun je aan de slag om de langetermijndoelen om te zetten in concrete targets voor kortere periodes. Denk aan de klantbeleving: welke aspecten moeten anders worden vormgegeven? Door hier een plan voor uit te stippelen aan de hand van de gedefinieerde visie zul je ervaren dat het makkelijker wordt om de focus te behouden.

Aan de slag met de CX Operationalisation

Overtuigd van de kansen die er liggen om de klantbeleving naar een hoger niveau te tillen? Wij helpen je om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan op een manier die aansluit bij de toekomstplannen van de organisatie. Zoals je van ons gewend bent, richten we de masterclass samen in zodat deze gepersonaliseerd is voor jouw team of organisatie.
Scroll naar boven