Customer Journey Design

Doelgericht de customer journey in kaart brengen

Hoe creëer je een customer journey die perfect aansluit bij de behoeften en verwachtingen van klanten? Ontdek hoe je jouw customer journey kunt optimaliseren en zo de ervaring van klanten naar een hoger niveau kunt tillen.

De optimalisatie van de klantervaring vereist aandacht voor de verschillende customer journey fases en touchpoints, zowel offline als online. In onze masterclass customer journey design start je met de customer journey in kaart brengen. Aan de hand van deze gegevens maken we vervolgens samen inzichtelijk waar de grootste verbeterpunten liggen.

Ontwerp een sterke customer journey

Ga aan de slag met jouw customer experience door de klantreis onder de loep te nemen. In onze workshop starten we met de huidige customer journey in kaart brengen. Daarvoor bekijken we onder andere de huidige ervaringen van klanten en de customer journey touchpoints waarop medewerkers zich momenteel focussen.

Door middel van onze moderne visualisatietools worden de verschillende customer journey fases duidelijk gemapt. Vervolgens ga je praktisch aan de slag met het optimaliseren van de customer journey, waarbij we je gefundeerde principes aanreiken die hun succes bewezen hebben. Zo kun je erop vertrouwen dat het nieuwe design van jouw customer journey leidt tot een geoptimaliseerde klantbeleving.

We kunnen jouw organisatie zelfs helpen om de ontworpen customer journey te integreren met het business model. Zo wordt het eenvoudiger om met behulp van de customer journey de optimale customer experience te realiseren.

Het belang van data voor customer journeys

Wat zijn de belangrijkste customer journey touchpoints voor jouw klantbeleving? Hoewel dit voor veel organisaties een uitdaging is, is het essentieel om zowel de verschillende customer journey fases als de gehele customer journey in beeld te brengen. Zo kun je namelijk inspelen op de steeds veranderende behoeften in de samenleving.

Wanneer je deze veranderende behoeften van klanten wel herkent, maar je erin faalt om de veranderde customer journey in kaart te brengen, is dat een gemiste kans om de optimale klantbeleving vorm te geven. De customer journey is het perfecte middel om de customer experience te optimaliseren. Het is dan ook van belang dat deze up-to-date is, om hiermee de beste resultaten te behalen voor jouw organisatie.

In het ontwerpen van een sterke customer journey is een grote rol weggelegd voor data. Waar surveys voorzien in data over bijvoorbeeld tevredenheid van een aankoop op één moment, kan data uit verschillende bronnen helpen bij de gehele customer journey in kaart brengen. Zo krijg je inzicht in de rol die elk van de customer journey touchpoints speelt in het realiseren van de customer experience.

Welke aspecten dragen het meest bij aan de tevredenheid en betrokkenheid van jouw klanten? En in welk van de customer journey fases liggen de grootste kansen om dit nog verder te verbeteren? Onze masterclass customer journey design helpt je de customer journey in kaart brengen om dit te ontdekken. Bedrijven die verbeteringen in het klanttraject realiseren, behalen doorgaans 10 tot 15 procent hogere inkomsten terwijl de kosten om klanten te bedienen met 15 tot 20 procent dalen.

Een omnichannel customer journey

Vandaag de dag is de omnichannel beleving van klanten één van de belangrijkste focuspunten van marketingteams in organisaties. Dat benadrukt wederom het belang van data: hoe vaak switchen jouw klanten van kanaal? Welke activiteiten ondernemen ze op welk kanaal? Maar ook: hoe veel tijd zit er tussen deze customer journey touchpoints?

Wanneer je dit inzichtelijk hebt, kun je het klanttraject optimaliseren op basis van deze omnichannel data. Loopt een potentiële klant langs jouw winkel? Stuur een push melding met een exclusieve korting. Door het afstemmen van de omnichannel customer journey touch points kun je de beleving gedurende de hele customer journey verbeteren.

Bijkomend voordeel is dat een sterke omnichannel customer journey zorgt dat potentiële klanten ook online een persoonlijke touch voelen. Hoewel ze digitaal in contact komen met de organisatie, zorgt het gepersonaliseerde aanbod voor een sterke customer experience.

Hoe staat het met jouw offline en online customer journey op de verschillende kanalen? In onze masterclass customer journey design helpen we je graag een customer journey maken die jouw organisatie naar een hoger level tilt.

Ontwerp samen met ons een customer journey workshop die jouw organisatie helpt om in te spelen op de voortdurend veranderende behoeften van klanten.

Scroll naar boven