CX Events & Trainingen

De ultieme tools om je kennis over CX te vergroten

Een terugblik

Nieuwjaarsborrels zijn er al ruim voldoende, en dat is natuurlijk erg gezellig. Maar wat is er nu fijner dan een goed ontbijt na al die borrels? Daarom hielden wij het NECXT Nieuwjaarsontbijt. Een ochtend vol humor, energie, inspiratie, een heerlijk ontbijt, een echt collectors item en natuurlijk een toast op het nieuwe jaar.

Rotterdam, 15 februari 2024

Eén dag waarin je ondergedompeld wordt in de basis van customer experience. Praktisch, concreet, no nonsens: Wat is het, hoe werkt het en wat kun je morgen al verbeteren in jouw organisatie? Een dag waar je bij geweest móet zijn.

London, 18-20 maart 2024

Doe mee met ons nieuwste CX Leadership Circle programma en krijg de inspiratie, kennis en feedback van experts samen met bestsellerauteur Ian Golding. Twee en een half intensieve dagen met zeer interactieve sessies gericht op jouw persoonlijke CX-ontwikkeling

Rotterdam, 23 Mei 2024

Op 23 mei 2024 staat de 12e editie van het Nationaal CX Event op het programma in het prachtige Wereldmuseum in Rotterdam. Het thema is actueel en spraakmakend: "Employee first, customer second."

23-27 september 2024

Samen met onze Amerikaanse partner bieden we je toegang tot de geheimen van excellente service en klantbeleving. Je stelt een strategisch implementatieplan op, waarmee je een vliegende start maakt op weg naar Customer Excellence in je eigen organisatie.

Economische tegenwind, oorlog in Europa en een klimaatcrisis. Zo maar een paar grote thema's die de wereld om ons heen in haar greep houden. Tijdens het 11e Nationale CX Event op 25 mei 2023 in het Wereldmuseum Rotterdam leerden we hoe andere organisaties hiermee omgaan. Lees het verslag.

Scroll naar boven