CX Under Pressure

Impressie van het 11e Nationaal CX Event

NECXT is het adviesbureau voor klantgerichte ontwikkeling en innovatie. Wij inspireren organisaties, helpen de juiste koers te kiezen en uit te zetten, en ondersteunen bij het ontwikkelen van een succesvolle CX aanpak. 

Op 25 mei organiseerden wij de 11e editie van het 'Nationaal CX Event', met als thema 'CX Under Pressure’. Een onderwerp dat actueler is dan ooit. Sprekers van verschillende organisaties, zoals Schiphol, VanMoof en Vattenfall deelden hoe zij om gaan met situaties waarin klantbeleving onder zware druk komt te staan.
Het was een prachtige dag vol inspiratie, topsprekers, boeiende cases, en interactieve workshops.
Veel dank aan alle sprekers: Danny Colijn, Linda Zwijsen, Ruud Kunkels, Ian Golding, Rien Brus, Tamara Rolman, Cecile Botden, Suzanne van Hees, Quinten de Haas en Wieke Vrielink!
Natuurlijk ook veel dank aan alle deelnemers, voor jullie enthousiaste deelname en de geweldige terugkoppeling! Jullie gaven het Nationaal CX Event 2023 een aanbevelingsscore van 8.8!
Hieronder vind je de foto’s, cartoons en (een deel van de ) presentaties van het Nationaal CX Event 2023.

CX under Pressure

Economische tegenwind, oorlog in Europa en een klimaatcrisis. Zo maar een paar grote thema's die de wereld om ons heen in haar greep houden. Een tijd waarin bedrijven onder druk komen te staan, lastig keuzes moeten maken en waar angst en wantrouwen de ruimte voor innovatie de kop indrukken. Vaak zijn het juist de tijden van crisis waarin de aandacht voor de klant wordt afgezwakt. Klantbeleving wordt in dat geval vaak gezien als een secundaire luxe waarmee snel en fors bespaard kan worden. Maar klopt dat eigenlijk wel? Is het niet juist de klantbeleving die organisaties een kans geeft om zich te onderscheiden en daarmee te overleven?

CXBEELDMERK

Fotoverslag

Cartoons door Michiel van de Pol (ComicHouse)

DE SPREKERS / WORKSHOPBEGELEIDERS

Dit waren de sprekers en hun presentatie (indien beschikbaar)

ian-golding

Ian Golding

Certified Customer Experience Professional

Ian is een zeer gerenomeerd internationaal spreker en blogger op het gebied van CX en hij was 's werelds eerste CCXP (Certified Customer Experience Professional) Authorized Resource & Training Provider.
Tijdens zijn presentatie deelde hij zijn visie over de toekomst van CX en CX leiderschap. In zijn workshop bespreekt hij hoe customer journeys veel meer geïntegreerd kunnen worden in organisaties – en daarmee meer en duurzamer resultaat kunnen leveren.

Linda Zwijsen

Linda Zwijsen

Manager Customer Experience bij Vattenfall

Linda werkt al meer dan 9 jaar binnen het CX domein. We kunnen haar dan ook een absolute ervaringsdeskundige noemen. In de 18 jaar dat Linda voor ABN AMRO werkte was zij onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verbetering van de klantgerichte cultuur binnen de bank. Sinds 4 jaar is ze Manager Customer Experience bij Vattenfall. In deze rol is zij verantwoordelijk voor het vergroten van de klantloyaliteit en natuurlijk het verbeteren van de klantervaring.

Ruud Kunkels

Ruud Kunkels

Customer Experience Specialist BtC bij Vattenfall

Ruud werkt als CX specialist bij Vattenfall en is bedreven in het stimuleren en ontwikkelen van een CX cultuur binnen de hele organisatie. Onder andere door het maandelijks organiseren van een druk bezochte NPS standup en het mede hosten van een interne podcast over klantbeleving genaamd 'the Voice of the Podcustomer'.

Quinten de Haas

Quinten de Haas

Head of Operations bij VanMoof

Als Head of Operations bij VanMoof is Quinten met zijn teams verantwoordelijk voor de strategische planning, het bezorgen van fietsen/accessoires/reserveonderdelen aan de consumenten, het ondersteunen van klanten en het continu verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van de gehele Operations afdeling via het Operational Excellence Team.

Wieke Vrielink

Wieke Vrielink

Manager Marketing communicatie & Customer Experience bij Schiphol

Wieke Vrielink is verantwoordelijk voor de marketingstrategie en het marketingteam en beheert alle marketingactiviteiten van de klantreis op de luchthaven. Dit omvat Parking, Retail, Food & Beverages en Premium Services. Zij en haar team werken aan het continu verbeteren van de klantreis en het vertalen van klantbehoeften, markttrends en digitale kansen naar commerciële proposities om de klantervaring te verbeteren en bij te dragen aan de inkomsten op de luchthaven.
Cecile Botden

Cecile Botden

Sr. Customer Journey Expert bij ING 

Cecile heeft een passie voor klanten en klantbeleving en gebruikt klant inzichten om deze structureel te verbeteren. Ze focust op het creëren van een CX-cultuur en strategie waarbij iedereen binnen de organisatie dezelfde kant op gaat – een uitdaging in een tijd waarin de financiële sector omgeven is met veel onzekerheden en veranderingen. Tijdens haar workshop bespreekt ze deze uitdaging aan de hand van de casus van inclusie van alle klanten – ook diegenen die minder digitaal vaardig zijn.

Rien Brus

Rien Brus

Sr. Consultant CX Strategie & Transformatie bij APG

Rien Brus is als senior consultant CX Strategie en Transformatie werkzaam bij Nederlands grootste pensioenuitvoerder APG. In deze rol inspireert en stimuleert hij APG in haar ontwikkeling naar een deelnemergedreven dienstverlener. En hij doet dit vanuit zijn motto: “buiten winnen is binnen beginnen” en hij opereert op het snijvlak van Klantbeleving (CX) en veranderkunde.

tamara-rolman

Tamara Rolman

Customer Experience Manager bij APG

Tamara Rolman is als Customer Experience Manager werkzaam bij APG, Nederlands grootste pensioenuitvoerder. In deze rol geeft zij richting aan hoe APG het verschil maakt op het thema deelnemergedrevenheid en stimuleert intern de beweging om dit waar te maken. Haar motto: "Mensen vergeten wat je hebt gezegd, mensen vergeten wat je hebt gedaan, maar ze vergeten nooit het gevoel dat je ze hebt gegeven" (quote van Maya Angelou).
suzanne-van-hees

Suzanne van Hees

Klinisch psycholoog, psychotherapeut en manager GGZ Delfland

Mijn persoonlijke missie is dat iedereen recht heeft op goede zorg en op een gezonde werkplek. Hiervoor heb ik, samen met een team, de Fit op weg poli ontwikkeld voor GGZ Delfland. Tijdens de workshop geef ik een inkijkje in de GGZ en hoe het ons lukt vooral te richten op de emoties van de cliënt, hoe erg de externe druk ook is. En ik laat je middels een ervaringsgerichte oefening ervaren wat druk voor invloed heeft op de keuzes die je maakt.
Customer-Experience
VanMoof-Logo
vattenfall
Amsterdam_Airport_Schiphol_logo_(2018–present)
ING
apg
ggz-delfland-logo
Scroll naar boven