Innovation Management and Design Thinking

Creëer meer waarde met de design thinking methode

Op zoek naar manieren om innovatie te stimuleren binnen jouw organisatie? De vernieuwende design thinking methode biedt jouw medewerkers de juiste handvaten om op een unieke manier tot innovatieve ideeën te komen.

Benieuwd hoe dat werkt? Ervaar het zelf in onze innovation management and design thinking workshop. We ontwerpen deze graag samen zodat jouw organisatie de juiste tools krijgt aangereikt en middels een interactieve aanpak de beste toepassingen ontdekt.

Innovation management and design thinking

Wil je het innovatieproces in jouw organisatie een impuls geven of misschien wel helemaal op de schop nemen? Overweeg dan het implementeren van design thinking. In onze innovation management and design thinking workshop ervaar je zelf de voordelen van design thinking.

Eén van de grootste voordelen van design thinking is het overkomen van biases, waar ieder mens last van heeft. Door middel van diepgaand onderzoek stappen innovators in de schoenen van eindgebruikers en ervaren ze tevens zelf de customer experience. Hierdoor kunnen ze hun eigen perspectief opzij zetten en behoeften herkennen die klanten zelf nog niet geïndentificeerd hadden. Design thinking verbetert dus het voorstellingsvermogen binnen de organisatie, waardoor creativiteit en innovatie gestimuleerd worden.

Een ander belangrijk aspect van innovation management and design thinking is de rol van prototypen. Wanneer ideeën nog maar net geboren zijn, worden ze al snel getest onder gebruikers om bruikbare feedback te ontvangen. Zo krijgt de organisatie al vroeg inzicht in de potentiële waarde van een oplossing.

Het toepassen van de design thinking methode

Overtuigd van de meerwaarde van design thinking? Dan kan het nog een uitdaging zijn om deze unieke methode te implementeren in jouw organisatie. Onze innovation management and design thinking workshop helpt je hierbij.

Tijdens de design thinking workshop ontvang je praktische voorbeelden en handvaten om direct aan de slag te gaan met deze design thinking methode. Ons uitgebreide wereldwijde netwerk biedt een bron van inspiratie om van te leren. Bovendien bekijken we vooraf waar jouw organisatie behoefte aan heeft. Zo ontwerpen we samen een workshop waar jouw medewerkers het maximale uit halen, zoals je van ons gewend bent.

 

Wat is design thinking?

Voor velen geen onbekende term meer: design thinking. Steeds meer organisaties passen het toe in bijvoorbeeld de R&D afdeling, om zo op een nieuwe manier tot innovaties te komen. Maar wat houdt design thinking eigenlijk in?

Bij design thinking werk je op een nieuwe manier aan oplossingen voor problemen door de gebruikers van een product of dienst centraal te stellen. Organisaties die deze werkwijze hanteren, hebben een continue focus op het begrijpen van menselijk gedrag. Waar traditionele manieren van innoveren vaak in de laatste fasen tegen nieuwe hindernissen aanlopen, wordt de behoefte van eindgebruikers bij design thinking vanaf de start van het proces geïntegreerd.

Naast eindgebruikers worden verschillende andere stakeholders betrokken bij het proces. Dat zorgt ervoor dat er een brede bereidheid voor verandering ontstaat. De stakeholders zijn vanaf het begin betrokken bij het proces en voelen zich daardoor deel van de oplossing, wat hen een verantwoordelijkheidsgevoel geeft in de implementatie en uitvoering van het idee.

Aan de slag met innovation management and design thinking

Ontdek net als een groeiende groep organisaties de waarde van de design thinking methode. Middels onze innovation management and design thinking workshop maak je een snelle start en zul je in staat zijn om design thinking soepel te implementeren in de organisatie.

 

Benieuwd hoe jouw organisatie kan profiteren van design thinking?

Scroll naar boven