14 oktober 2021 – CCO Netwerk met als gast Lara Bezerra vanuit Florida (Orlando)

 

14 oktober 2021 – Chief Customer Officer Netwerk met als gast Lara Bezerra vanuit Florida (Orlando)

Op donderdag 14 oktober vindt om 16:00 uur de volgende CCO Netwerk bijeenkomst plaats. Met een bijzondere gast over een enorm actueel onderwerp: ‘THE FUTURE OF PURPOSE DRIVEN LEADERSHIP’. Een live online sessie via Zoom. Join!

Lara heeft een rijke ervaring en loopbaan als managing director in diverse multinationals, maar vooral een waardevolle visie op leiderschap. Zij gelooft in een nieuwe vorm van purpose-driven leiderschap en draagt bij aan werken als ‘Reinventing Organisations’ van Frederic Laloux e.a. Lara zal haar inzichten met ons delen op een gebied waar zij momenteel diverse CEO’s coacht.

Een krachtige persoonlijkheid met een heldere visie en inspirerende inzichten waar wij – CCO Netwerkleden – uit kunnen putten.

Ben (of voel jij je) ‘Chief Customer Officer’ vanuit jouw organisatie en wil je erbij zijn? Stuur een mailtje naar nils.schmeling@necxt.com. Je ontvangt dan van ons een uitnodiging met de Zoom-link naar de sessie.

Over Lara:

Lara is een moeder en een echtgenote die gedurende 27 jaar functies bekleedde als President, Managing Director bij verschillende multinationals in 7 landen en drie continenten. Ze was de eerste vrouw die het uitvoerend voorzitterschap van een Bayer-filiaal in Latijns-Amerika op zich nam, de eerste vrouw die werd gekozen als voorzitter van Cavenal, de Duitse kamer van koophandel in Venezuela.
Ze was pionier in vele functies als vrouwelijke leider. Maar waar ze trotser op is, is dat ze de eerste executive senior leider is die de titel van Chief Purpose Officer heeft gekregen, omdat ze het als haar missie ziet om Purpose in het leven van mensen te brengen.

Ze heeft een heel eigenaardige leiderschapsstijl, waardoor zij alle organisaties die ze leidde naar hogere topscores van betrokkenheid bracht. Ze heeft meer opgeleverd dan simpele financiële resultaten; ze transformeerde organisaties omdat ze gelooft in de mensen met wie ze werkte.

Ze geloofde altijd dat:

  • Het vertrouwen in mensen belangrijker is dan ze te leiden aan de hand van cijfers.
  • Medewerkers zich niet laten motiveren door SMART-doelen te stellen, maar je moet ze wel helpen om betekenis en een doel in hun werk te vinden om intrinsiek gemotiveerd te zijn.
  • Ze het respect van haar team zal krijgen omdat ze gelooft in hun exponentiële groeipotentieel en ze een verschil weten te maken. Niet omdat ze alle antwoorden had. Ze wist dat ze nooit iets alleen zou kunnen bereiken en hoeveel verschil een organisatie met Purpose kan maken in de samenleving.

Nu woont ze in Orlando met haar man en drie kinderen. Haar droom is om meer coherente leiders te helpen ontketenen die om deze planeet en andere mensen geven, om een ​​wereld te bouwen waar haar kinderen werk als onderdeel van hun leven hebben. Een wereld waar ze zich nooit zorgen hoeven te maken over de balans tussen werk en privé, omdat ze houden van en trots zijn op alles wat ze doen.

Scroll to Top